משרדים – אז, היום, מחר

מחקר שנערך לאחרונה מצא כי אנשי דור ה-Z עובדים לפחות יום בשבוע מרחוק. המשמעות היא שחברות צריכות לעצב מחדש את שטחי המשרדים שלהן כדי לענות על הצרכים והציפיות המשתנות של העובד שלהם. המחקרים הראו כי עובדים כאלה רואים בחופש ובגמישות את אחת ההטבות הגדולות ביותר בעבודתם והיכולת לעבוד מכל מקום מגדילה את המורל שלהם .
על מנת להסתגל לדור ה-Z החדש הזה, חברות מעצבות חללים מזמינים ונוחים יותר המקדמים תחושת קהילה, נוחות וערכים משותפים.
המגמה הזו היא לא עוד מאמץ להשאיר בחברה אנשים שמרוצים מהסביבה המשרדית, זו מגמה מתמשכת שמובילה כיום את תחום העיצוב המשרדי.
התחזיות צופות כי עד שנת 2021 חברות המציעות אפשרויות עבודה מרחוק יוכלו להכיל כשליש יותר מכמות העובדים מבלי להגדיל את שטחי המשרדים שלהם.

ומה הלאה?
כחלק מהתפתחות הטרנדים הנוכחיים, נראה שהמשרד העתידי יתבסס על שני תחומים עיקריים VR (Virtual Reality) – מציאות מדומה ו-AR (Augmented Reality)  המציאות הרבודה.  אלה יאפשרו לעובד לחוות את מקום העבודה ולהשתקף כהולוגרמה במקום העבודה מכל מקום.
מה שהיה שייך עד לא מזמן בלעדית לעולם הגיימינג יאפשר בעתיד סביבת עבודה ללא גבולות וללא מגבלות.
בעזרת ה-VR וה-AR עובד יכול לעבוד כמעט מכל מקום בפלנטה ועדיין "להיות נוכח" במקום העבודה ובמשרד. ישיבות יוכלו להתקיים "בנוכחותם" של משתתפים מכל רחבי הגלובוס, ולמפגשי סיעור מוחות "יגיעו" עובדים מכל סניף על גבי הפלנטה.
ישנם כבר כמה אלמנטים של הטכנולוגיות האלה שמיושמות. לא במקרה אחד ממקצועות העתיד המבוקשים ביותר הוא אדריכלי ומעצבי חללי מציאות מדומה / רבודה שם כבר באמת עיצוב יוכל להגיע לפסגות שעוד לא פגשנו.