מורכבות ואתגרים בבניית משרדים

מורכבות ואתגרים בבניית משרדים

המורכבות שבביצוע משרדים נובעת מהצרכים הרבים ומהתשתיות השונות הנדרשות, בהם תשתיות חשמל, מים, תקשורת וחלוקת חלל משתנה.
אין ספק שמרבית האנשים, מבלים שעות רבות במהלך יומם בעבודה במשרד, לכן, חברות רבות וארגונים משקיעים משאבים רבים לטובת פיתוח חללי עבודה נעימים, יעילים ונוחים, שיספקו לעובדיהם מרחב עבודה פורה, פרודוקטיבי, שנעים לשהות בו. 
התמחותנו בביצוע והקמת משרדים, מאפשרת לנו יעילות תכנונית וביצועית המספקות ללקוחותינו שקט נפשי והנאה מתהליך היצירה. אנו מקפידים לעבוד בסימביוזה עם מיטב בעלי המקצוע בישראל, ויחד אנו מגיעים לתוצאות מרהיבות בחללי עבודה מגוונים.
המושג "משרד" השתנה מאד בעשורים האחרונים. מחדר שהיה מיועד לפקידות הבכירה ולמנהלים בתחילת עד אמצע המאה הקודמת, הוא הפך בשנות ה-70-80 לחלל עבודה המיועד לכל בעלי התפקידים בחברה. כשהגודל והמיקום משתנים בהתאם לדרגה ולתפקיד (משרד עם נוף, משרד עם פינת ישיבה, משרד פינתי וכד'). חברות נראו אז כמבוכים הבנויים ממסדרונות ארוכים עם שורות שורות של משרדים המסתעפות לעוד ועוד חדרים.
בשנות ה-90, עם התפתחות חברות הסטארט-אפ הטכנולוגיות, נכנס מושג ה- Open Space, לחיינו והעובדים חזרו לעבוד בחללים משותפים, המופרדים במחיצות, כשהמשרדים שמורים למנהלים. חללים אלה נתנו לחברות ניצול מקסימלי של החלל עם שמירה חלקית על פרטיות העובד.
עם תחילת המילניום, חברות הבינו יותר ויותר שעובדים רוצים לבלות את זמנם במקום שלא רק מצליח, אלא גם מזמין ונעים לבלות בו ושעיצוב המשרד יכול להיות גם מוקד משיכה לגיוס כישרונות. הם גילו שלמעשה, ניתן לשפר את התפוקה ולהגדיל את מעורבות העובדים עם תכנון חלל משרדים רגוע, ידידותי ומזמין. עם התפתחות עולם הטכנולוגיה, נכנס מושג חדש לחיינו – המושג "חווית משתמש" – חוויית משתמש עוסקת בשאלה כיצד מרגיש אדם כאשר הוא נמצא באינטראקציה עם מערכת, עם ממשק. התובנות הללו מעולם הסייבר, הסתברו כנכונות גם בעולם האמיתי ובתכנון חללי משרדים שמספקים חווית משתמש טובה, ומזמינה לעובד.
תכנון חללי משרדים כיום אינו משימה קלה, במציאות בה חברות הופכות מורכבות יותר ויותר מבחינת הפונקציות והפעילות שלהן.
לפני מספר שנים החל הטרנד של "חללים רב תכליתיים" כשהרעיון הוא של מרחבי עבודה בעלי שימושים שונים.
גם הטרנד הזה התפתח במהירות מדהימה והוא משלב כיום אלמנטים המיועדים להתאים לכל חלל ולכל מטרה. מתאי שקט וחדרים אקוסטיים שהפכו לחלק בלתי נפרד מחללי עבודה משותפים, ועד לאזורי נוחות ופנאי משותפים שיוצרים שיתוף והפרייה הדדית בין המחלקות השונות בארגון.
הסביבה ה"משרדית", שואבת אפיונים מעיצובים פונקציונליים אחרים – פינות ישיבה שמזכירות יותר לובי של מלון בוטיק מאשר סביבת עבודה ומטבח שנראה כמו מסעדת שף יותר מאשר קפיטריה.
חללים שמזכירים יותר ברים, מקומות מפגש, חדרי משחק, ואזורי כושר גורמים לארגונים להתנתק מההרגלים העתיקים של ישיבה מול מסך המחשב. אלמנטים עיצוביים כמו שולחנות עמידה, חדרי פרויקטים ותאי טלפון מאפשרים סגנונות עבודה המותאמים לסוג הפעילות. הם מאפשרים לעובד לבחור את סביבת העבודה כך שתתאים למשימה שהוא מבצע, במקום לבצע את כל המשימות באותו החלל.